Strakke tuinstijlen voor de moderne tuin

Is jouw tuin wel eens toe aan wat nieuws? De zomer is weer in aantocht en dat betekent dat het moment is aangebroken om jouw tuin eens flink onder handen te nemen. Heb je nog geen idee wat je met je tuin aan moet? Kun je wel wat tuin tipsgebruiken? Lees dan gauw verder! Wij namen eens onder de loep welke strakke tuinstijlen perfect passen bij de hedendaagse moderne tuin.

De moderne tuin

Anno 2018 zijn we helemaal dol op moderne stijlen. Of dit nu gaat om de inrichting van ons huis of tuin. Maar wat bedoelen we nu eigenlijk met de moderne tuin? Wat we vooral zien in een moderne tuin is dat er een zeer duidelijke structuur is. Er is geen sprake van wildgroei of andere verrassende elementen. De belijning wordt strak uitgetekend en gevolgd. Veel mensen haken direct af als ze dit horen. Een tuin hoort toch een beetje wild te zijn? Dat zorgt toch voor de juiste sfeer? Gelukkig is niets minder waar! Ook de moderne en strakke tuin kan erg sfeervol zijn.

Aan de slag!

Ben je benieuwd hoe de moderne tuin bij jou zal staan? Ga dan direct aan de slag! Zeker als je in huis ook al geniet van een strakke inrichting, is het doorvoeren van je huisinspiratie naar de tuin geen lastige klus. Bij strakke tuinen zien we vaak dat de lijnen van het huis worden doorgevoerd naar de tuin. Hierdoor creŽer je eenheid en rust. Vaak worden er stenen bakken geplaatst in de lijnen van het huis. Hier kun je helemaal losgaan op het planten van verschillend groen. Wil je nog meer sfeer in de tuin aanbrengen? Plaats dan een natuurlijke vijver om wat extra contrast aan te brengen tegen de strakke belijning. Ook een houten terrasoverkapping of schutting doen het erg goed in deze stijl. Al met al zorg je voor een sfeervol balans, waardoor het nog fijner is om na een lange dag uit te rusten in je tuin. Het grote voordeel van een strakke en moderne tuin? Je houdt heel veel ruimte over voor tuinmeubels. Ideaal voor grote gezinnen en mensen die van gezelligheid houden!