De tuin als buitenkamer

Wijnfles En Glazen Op Paarse Mat

Het mooie weer komt eraan! Tijd om de tuin om te toveren tot buitenkamer. We besteden immers steeds meer uren in onze eigen achtertuin. Waarom dan niet zorgen dat je er een beetje leuk bij zit? Met een relaxbank, maar ook met planten of bomen. De buitenkamer is het mooist als hij ook een beetje duurzaam is.

Uren vertoeven

Het voordeel van een buitenkamer is dat je de ruimte in en om je huis nuttig gebruikt. Je krijgt er echt een extra kamer bij. Heb je een veranda of andere overkapping, dan is de buitenkamer heel snel behaaglijk. Ook op een warme, regenachtige dag zit je daar prima. Een comfortabele bank, een buitenhaard, een tafel en een plek voor je audiobox en je er kunt uren vertoeven. Met een tafel en een paar stoelen heb je zelfs een werkplek buiten. Een buitenkeuken maakt het helemaal af, maar mocht je die ruimte niet hebben dan is een barbecue afdoende en kun je zelfs in de winter buiten je eten klaarmaken.

Groene ruimte

Vergeet het groen niet, rondom je buitenkamer. Het is belangrijk dat we niet alleen tegels in onze achtertuin hebben, dus een perk of grasveld mag niet ontbreken. In een duurzame tuin houd je rekening met regenwater wat goed de bodem in kan, maar ook met hittebestrijding. Een tuin met bomen is veel minder warm dan een tuin met alleen tegels. In je buitenkamer zelf kun je een paar mooie, grote potten met planten neerzetten. Voor de sfeer, maar ook voor het gevoel. Een stenen buitenruimte is nog geen tuin.

Sfeervolle verlichting

We mogen niet vergeten dat de buitenkamer sfeervol verlicht wordt. Met kaarsen, maar ook met lampen op stroom. Uiteraard geeft ook een buitenhaard sfeer, maar een goed boek lezen, daar heb je toch een lamp voor nodig. Als je op zoek bent, kijk dan eens naar de led verlichting van Lampdirect. Zie je jezelf al zitten, met je vrienden in de achtertuin? Tot in de laatste uurtjes genieten van een lome avond. Met een lekker drankje of hapje en goede gesprekken. Wij kunnen niet wachten!