De belangrijkste loungesets trends van 2017

De voorbije jaren konden we telkens vaststellen dat mensen het steeds belangrijker vinden om in hun tuin min of meer hetzelfde comfort te realiseren als in huis. Die trend wordt in 2017 verder gezet. Mensen besteden veel meer tijd dan vroeger het geval was in hun eigen tuin. Ze zoeken de vertrouwde en bovendien ook veilige omgeving op van hun eigen nest, maar dan wel gecombineerd met het heerlijke, warme comfort die de zomer te bieden heeft. Bent u benieuwd naar wat nu de belangrijkste trends zijn van 2017 voor uw tuin? We hebben ze verzameld en in dit artikel voor u op een rijtje gezet.

Loungen in uw eigen tuin

De populairste trend heeft ongetwijfeld betrekking tot de loungeruimte in de tuin. Reeds verschillende jaren kunnen we vaststellen dat mensen niet meer uitsluitend een terras voorzien met een tafel en een paar stoelen, maar ook een speciale loungeruimte inrichten. Ook de indeling van die loungeruimte verschilt ten opzichte van vroeger. Enkele jaren geleden was er misschien hooguit een hoog tafeltje terug te vinden samen met een of meerdere ligbedden, maar tegenwoordig vereist men het comfort van een sofa binnenshuis.

Een comfortabele setting bestaande uit diepere en bovendien ook langere stoelen evenals dikkere kussens en een bank om eveneens in te kunnen hangen of liggen is dan ook het minste. In het bijzonder de zogenaamde hoekset heeft door de jaren heen aanzienlijk aan populariteit gewonnen. Ze vormt de perfecte loungeset voor twee, maar ook wanneer u bezoek heeft komt ze uitstekend van pas. Gebruikmaken van een hoekopstelling in een lounge opstelling is in ieder geval anno 2017 razend populair.

Combinatie met een half hoge loungetafel

Eveneens een niet onbelangrijke trend in 2017 heeft betrekking tot het plaatsen van een loungetafel. Het valt op dat steeds meer mensen op zoek zijn naar mogelijkheden om het vakantiegevoel bij hun thuis in hun eigen tuin te kunnen realiseren. Hoe vaak heeft u er uzelf niet op betrapt tijdens een vakantie om even snel in de comfortabele lounge van uw hotel of appartement in het buitenland uw e-mails te controleren? Door de loungeruimte in uw tuin uit te rusten met een loungetafel beschikt u eveneens perfect over deze mogelijkheid. Bovendien wordt ook eten in uw comfortabele lounge op deze manier een flink stuk comfortabeler.

Meer privacy met de private-lounge

Mensen vinden privacy vandaag de dag bijzonder belangrijk. Het creeren van privacy is evenwel lang niet in elke tuin en op elke plaats mogelijk. Toch kunt u er voor zorgen dat u, uw eigen cocoon realiseert in uw tuin. Dit kan onder meer door gebruik te maken van een zogenaamde private-lounge. Een dergelijke lounge bestaat uit een zit- en liggedeelte waar u samen met uw partner heerlijk in kunt genieten. Bovendien vormt ze ook nog eens een extra eye-catcher in uw tuin waardoor deze er meteen een stuk waardevoller uit komt te zien.

Zorgeloos genieten in de lounge van uw tuin

Tot slot merken we ook nog een niet onbelangrijke kleurtrend op dit jaar. Vooral de zogenaamde 'all weather white' kleur duikt steeds vaker op in menig aantal tuinen. Op het eerste zicht lijkt wit misschien een beetje een vervelende kleur om te onderhouden, maar dat geldt niet voor een tuinset die is opgebouwd uit aluminium. Bovendien oogt het wit lekker strak en zorgt ze er in combinatie met weerbestendige stoffen voor dat u zich ook op vlak van onderhoud geen zorgen hoeft te maken. Zo kunt u optimaal genieten zonder dat u na afloop enkele uren moet staan schoonmaken!