Grasmaaier

De grasmaaier wordt ook wel een verticuteermachine genoemd. Dat is niet terecht, want een verticuteermachine verwijdert mos uit het gazon. De verticuteermachine heeft nog meer eigenschappen die verschillen van grasmaaier. Zo wordt de grasmat en de grond open gemaakt met een verticuteermachine. Het voordeel daarvan is dat er licht, lucht en water kan doordringen in de aarde. Dit zorgt voor een mooi en gezond gazon. De grasmaaier maakt het voor de gebruiker een stuk eenvoudig het gazon goed te onderhouden. Voor een klein gazon is een handgrasmaaier vaak erg praktisch. Als een gazon minder egaal of wat groter is dan kan een gemotoriseerde grasmaaier uitkomst bieden. Een handgrasmaaier vraagt bovendien om de nodige fysieke inspanning. Gemotoriseerde grasmaaiers bestaan er in 2 soorten:

 1. Elektrische grasmaaier
  De elektrische grasmaaier is een weinig onderhoudsbehoevende en bovendien een zeer stil type grasmaaier. Doordat deze automatisch wordt aangedreven hoeft de gebruiker zelf weinig inspanning te leveren. Vergeet hierdoor op te letten dat u niet over uw eigen snoer heen maait!
  Een ander voordeel van de elektrische grasmaaier is dat het onder de geautomatiseerde grasmaaiers een goedkope variant is in vergelijking met de benzine grasmaaier.
  Er zijn echter ook een aantal nadelen, zoals het beperkte vermogen en gebondenheid aan een stroomnetwerk.

 2. elektrische grasmaaier
 3. Benzine grasmaaier
  De benzine grasmaaier mag dan meer geluid maken dan de elektrische grasmaaier en meer onderhoud nodig hebben, de benzine grasmaaier heeft echter ook een aantal voordelen. Zo is het vermogen een stuk groter, waardoor u eenvoudig door het gras heen maait en is de beschikking over een stroomnetwerk niet noodzakelijk.
  De benzine grasmaaier is wel minder vriendelijk voor het milieu dan een elektrische grasmaaier. Kies daarom, wanneer mogelijk, voor een 4-takt benzine motor in plaats van een 4-takt benzine motor. Deze beperkt de uitstoot.
benzine grasmaaier

Grasmaaier Kopen

Bij het kopen van een grasmaaier is het verstandig rekening te houden met een aantal factoren. Zo zorgt u ervoor dat u geen spijt van uw keuze.

 • De grote van het gazon
 • De samenstelling van uw gazon. Lopen er bijvoorbeeld wortels van bomen doorheen of zijn er hoogte verschillen in het gazon?
 • De frequentie van het gebruik van de grasmaaier
 • Uw fysieke gesteldheid
 • De aanwezigheid van een stroomnet
 • De tijd die aan uw tuin wilt besteden
 • Uw budget