Bladblazer

Bladblazers zijn onmisbaar wanneer de bladeren van de bomen vallen en uw gazon bedekken. Een bezem of voorzichtig met de hark de bladeren verwijderen is een inefficiënt en lastige bezigheid. Bladblazers hebben bovendien niet alleen de mogelijkheid om te blazen maar ook om de bladeren op te zuigen. De bladeren worden opgevangen in een opvangbak, zodat u het daarna makkelijk bij het GFT afval kunt bewaren. Bladblazervarianten met meer mogelijkheden hebben vaak ook een ingebouwde versnipperaar, zodat het tuinafval een minder grote hoeveelheid inneemt. De bladblazer is daarmee multifunctioneel en eigenlijk een stofzuiger voor uw gazon!

Bladblazer Kopen

U wilt graag van uw bladafval af, maar waar moet u nu op letten wanneer u een bladblazer gaat kopen? Dit is onder andere afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact, de grote van het gazon en of het gebruik beroepsmatig is voor hobby.

Soorten bladblazers


Elektrische bladblazer

bladblazer Een elektrisch aangedreven bladblazer is onderhoudsvriendelijk, maakt weinig lawaai en is relatief goedkoop in de aanschaf. Daarnaast heeft de elektrische bladblazer geen brandstof nodig. De 230 Volt elektrische bladblazer is verkrijgbaar met snoer of zonder snoer. De elektrische bladblazer is ook verkrijgbaar met accu, zodat u geen last hebt van een snoer. U bent een stuk mobieler, maar een elektrische bladblazer met accu is daarentegen ook een stuk minder krachtig dan een benzine bladblazer en elektrische bladblazer met snoer.

Benzine bladblazer

benzine bladblazer Een benzine aangedreven bladblazer is geschikt voor een groot gazon, vanwege de sterke blaas- en zuigkracht. Bovendien heeft u met een benzine motor geen last van een snoer en het benodigde stopcontact in vergelijking met een elektrisch aangedreven bladblazer met snoer. Nadelen van de benzine aangedreven bladblazer zijn dat deze in verhouding zwaar is, duurder in de aanschaf, onderhoudsbehoevend en veel lawaai maakt. Binnen het type benzine bladblazer bestaat er een verschil in de motor; een 2-takt motor enerzijds en een 4-takt motor anderzijds. De 2-takt motor is in aanschaf koper goedkoper, maar verbruikt wel een stuk meer dan de 4-takt motor. Ook weegt de 2-takt motor een stuk minder dan de 4-takt motor. De 4-takt motor heft echter als grote voordelen dat deze een langere levensduur heeft, minder onderhoud vereist en minder verbruikt waardoor de 4-takt variant ook een stuk milieuvriendelijker is dan de 2-takt.

Bladblazer Tips

  • Wilt u nauwkeurig weten wat de blaaskracht is van de bladblazer, kijk dan naar de hoeveelheid kilometer per uur (km/h).
  • Wilt u nauwkeurig weten wat de zuigkracht is van de bladblazer, kijk dan naar de hoeveelheid liter per uur dat kan worden opgezogen.
  • Kiest u voor een elektrische heggenschaar met accu, dan hebt u de keuze tussen een Ni-Mh model, wat staat voor Nikkel Metaal Hydride en een Ni-Cd model, oftewel Nikkel Cadium. De Ni-Mh variant. Het verschil tussen beide varianten is dat de Ni-Mh accu een verbeterde variant is van de Ni-Cd accu. Zo hoeft deze accu niet helemaal te worden geleegd wanneer deze op is en is de totale levensduur ook langer.
  • De bladblazer is krachtig en zal bij het schoonblazen van uw gazon ook kleine steentjes mee kunnen blazen. Zorg daarom altijd voor het dragen van een veiligheidsbril en gehoorbescherming
  • Richt de bladblazer niet op mensen of dieren. De kracht van de bladblazer is namelijk erg groot.
  • De benzinemotor kan erg heet worden. Raak deze bij gebruik of kort na gebruik dan ook niet aan!