Tuinmeubelen

Stoelen en banken

Er bestaan veel verschillende soorten meubelen voor in de tuin. Zo zijn er losse stoelen verkrijgbaar, maar ook banken die als het ware vast staan. Denk maar eens aan een schommelbank, die het meest praktisch in gebruik is wanneer deze gewoon kan blijven staan.

Om die reden zijn dergelijke banken gemaakt van sterk materiaal, dat tegen een stootje kan. Ook is het waterbestendig. Is de bank gemaakt van hout, dan is dit hout bewerkt met een vochtwerend middel. Kunststof is een ander soort materiaal dat veelal gebruikt wordt voor tuinmeubelen.

Loungeset

Met een complete loungeset zit u prima. U kunt deze gewoon het hele jaar door laten staan, gezien het van degelijk materiaal gemaakt is. De kussens zijn uitneembaar en kunnen vaak ook gewassen worden. U heeft altijd een zitplaats in de tuin en hoeft niet te slepen met losse stoelen.

Naast het praktische voordeel, biedt een dergelijke set ook nog eens een rustige uitstraling. Over het algemeen is dit meubel in één kleur, welke u in overige accessoires terug kunt laten komen. Vaak betreft het de kleur bruin of antraciet en kunt u met de uitneembare kussens nog weer variëren tussen dessins.

Ligstoelen

Ligstoelen zijn er van verschillende materialen. Even afhankelijk van welke materialen u verder in uw tuin gebruikt, maar houten ligstoelen kunnen in principe altijd. Een voordeel aan deze soort is dat zij zijn gemaakt van sterk hout, dat in regen en wind goed blijft. Zij blijven jarenlang in goede staat.

Net als bij de kunststof ligstoelen kunt u met de houten variëren met verschillende kussens. Ook is ondersteuning voor onder het hoofd mogelijk. Bij het ene ligkussen is dit hoofdkussentje er al aan bevestigd, een andere keer koopt u dit los en is het gemakkelijk aan de rugleuning te bevestigen.

Spullen veilig opbergen

Wanneer je waardevolle spullen hebt, dan doe je er goed aan deze goed op te bergen. Zowel binnenshuis als buitenshuis is voor kleien spullen een kluis handig. Daarbij is er de keuze uit digitale kluisjes of ouderwetse met een sleutel. Bij de Kluizen webshop kunt u terecht voor meer deskundig advies op dit gebied.

Hangmatten

Gelukkig zijn er tegenwoordig allang niet meer twee stevige bomen of palen voor nodig om een hangmat in de tuin te hebben. De moderne hangmat staat. U kunt er van op aan dat u niet valt, zoals voorheen al gauw aan de orde was. Soms kiept een hangmat om, zodra men uitstapt.

Er bestaan leuke fleurige en hangmatten in een egale kleur. De standaards zijn van verschillende materialen maar allemaal sterk en tegelijkertijd flexibel. Over het algemeen zijn de hangmat standaards van degelijk hout of roestvrij staal, zodat deze desgewenst buiten kunnen blijven staan.

Hangstoelen

Naast hangmatten worden tegenwoordig de meest creatieve hangstoelen ontworpen. Op diverse woon- en tuinbeurzen wordt er altijd wel een enkele tentoongesteld. Een hangstoel is een soort van combinatie van een hangmat en een schommelstoel. In de meeste is plek voor een persoon.

Een hangstoel hangt u aan een boom of binnenshuis aan het plafond. Een andere variatie is net als die van de hangmat op een standaard en is voorzien van heerlijke loungekussens die over het algemeen uitneembaar en dus wasbaar zijn. De standaards zelf kunnen vaak gewoon buiten blijven staan.