Terrasverwamer merken

De laatste jaren hebben bijna alle grote spelers op het gebied van terrasverwarming infrarood terrasverwarmers aan hun assortiment toegevoegd; deze manier van verwarmen is veel efficiënter (daarmee dus milieuvriendelijker) en prettiger voor mensen.

Solamagic

Solamagic is een Duits kwaliteitsmerk dat zich de afgelopen jaren volledig heeft toegelegd op elektrische infrarood verwarming. Dit komt tot uitdrukking in het grote aantal infrarood terrasverwarmers in het Solamagic assortiment. Solamagic heeft voor elke toepassing een geschikte, elektrische infrarood terrasverwarmer in het assortiment. Zowel voor binnengebruik in de badkamer, voor campinggebruik, voor (markt)kooplui en natuurlijk voor bij u in de tuin of op het horeca terras. Solamagic heeft ook een aantal afstandsbediende terrasverwamers in haar assortiment.

Solamagic accessoires

Solamagic biedt een grote verscheidenheid aan accessoires; zo kunnen alle terrasverwarmers met verscheidene montagekits worden geleverd zodat ze aan de muur, op het plafond of op een statief gemonteerd kunnen worden. Op deze manier kunt u in elke ruimte een Solamagic terrasverwarmer inzetten.

Terrasverwarmer voor balkon

Voor gebruik op het balkon raadt Solamagic het gebruik van de 500, 1000 of 1400 serie aan (Solamagic 500, 1000 en 1400). Deze terrasverwarmers verbruiken respectievelijk 500, 1000 en 1400 Watt per uur en zijn leverbaar in de kleuren wit, titanium en antraciet. Alle Solamagic verwarmingen zijn voorzien van de Philips HeLeN infraroodlampen en werken allen op elektriciteit.

Terrasverwarmer voor in de tuin

Voor buitengebruik waarbij u niet dicht bij de verwarming staat, zoals dit bijvoorbeeld het geval zou zijn wanneer u in een markttent staat, is een krachtiger terrasverwarming noodzakelijk. Solamagic geeft aan dat voor deze situaties terrasverwarmers uit de 1400 tot 2000 reeks het meest geschikt zijn. In deze reeks zijn er ook terrasverwarmers met gecombineerde verlichting verkrijgbaar. U kunt ook kiezen voor een Solamagic terrasverwarmer met ingebouwde geluidsinstallatie.

Terrasverwamer voor op het terras (horeca toepassing)

De zwaarste terrasverwamer van Solamagic de 12000 ECO+ heeft stralers die maar liefst 12000 Watt per uur leveren. Deze terrasverwarmers zijn geschikt voor het verwarmen van grote oppervlakten zoals in stadia, montagehallen en opslagloodsen.

Tansun

Tansun is een Brits kwaliteitsmerk dat sinds 1982 bestaat en zich al even lang met infrarood techniek bezighoudt. Net als bij haar Duitse concurrent, Solamagic, is het aantal toepassingen bij Tansun zeer groot; van terrasverwarming voor op het balkon tot aan industriële toepassingen.

Tansun accessoires

De Tansun heat controllers zorgen ervoor dat de kostbare infraroodlampen rustiger opstarten zodat ze maar liefst 30% langer meegaan. Daarnaast kunt u met een controller veel nauwkeuriger de warmtelevering van uw terrasverwarmer bepalen. Tansun heeft ook afstandsbediende varianten in haar assortiment waarbij Tansun samenwerkt met Somfy.

Terrasverwarmer voor balkon

Voor op het balkon zijn terrasverwarmers met een vermogen van tot 1400 a 1500 Watt uitermate geschikt. De Tansun Carnival is het instapmodel voor balkonverwarming. Dit kleine en zuinige model is ook geschikt voor binnenshuis gebruik. Het vermogen van de Carnival is 750 Watt per uur, het gewicht van deze kleine alleskunner is 1 kilo zodat de Carnival ook goed gebruikt kan worden als parasolverwarming.

Terrasverwarmer voor in de tuin

Voor op het balkon zijn terrasverwarmers met een vermogen van 1500 tot 2000 Watt uitermate geschikt. De Tansun RIO IP is het instapmodel voor verwarming van ruimtes buitenshuis en verbruikt 1500Watt per uur (vergelijkbaar met de Solamagic 1400). Met het lage gewicht van 2,35 kilo is dit model bijna overal te monteren. De Philips HeLeN lamp maakt het mogelijk dat de Tansun Rio onder elke mogelijk hoek gemonteerd wordt, normaalgesproken kunnen lampen niet onder elke hoek branden. Andere Tansun modellen die geschikt zijn voor gebruik in de tuin zijn de Tansun Rio Grande, leverbaar in 1000, 1500 en 2000 Watt per uur vermogen en voorzien is van verlichting. De Tansun Sorrento welke als instapmodel met een vermogen van 1000 Watt per uur verkrijgbaar is maar ook als krachtpatser van 6000 Watt per uur.

Terrasverwamer voor op het terras (horeca toepassing)

Op het gebied van design zet de Tansun Rivera Elite de maatstaven; verkrijgbaar in een 6000 Watt per uur uitvoering zijn de op een paal geplaatst terrasverwarmers geschikt voor elke horeca toepassing. Ook de zwaardere uitvoeringen van de Tansun Sorrento zijn echte Horeca terrasverwarmers. Een andere horeca terrasverwarmer is de Tansun Apollo (verkrijgbaar van 1000 Watt tot 12000 Watt per uur).

Burda

Het Duitse bedrijf Burda bestaat sinds 1990 en sinds 2000 produceert ze haar eigen infrarood terrasverwarmers. Het assortiment van Burda is net als bij Solamagic en Tansun erg groot. Buiten terrasverwarmers met verlichting produceert Burda ook terrasverwamers met koeling zodat u overdag gebruikt maakt van de koeling en 's avonds van de verwarming.

Terrasverwarmer voor balkon

De Burda Perfectclime zijn de utlieme klimaatapparaten waarbij verwarming en koeling samengaan. Het instapmodel welke geschikt is voor gebruik op het balkon waar u niet al te krachtige terrasverwarmers moet inzetten is de Perfectclime L&H Fix met een vermogen van 1100 Watt per uur. Een andere Burda terrasverwarmer is de Term 2000 RCA100 met een vermogen van 1000 Watt per uur.

Terrasverwarmer voor in de tuin

Terrasverwarmers met een vermogen van 1500 tot 2000 Watt per uur zijn uitermate geschikt voor gebruik in de tuin. Burda modellen die in deze vermogensklasse vallen zijn onder andere alle Perfectclime modellen. De Perfectline modellen bieden verwarming en koeling in één apparaat.