Plantenbakken

Plantenbakken en bloempotten wie het verschil weet mag het zeggen! Feit blijft dat plantenbakken echte blikvangers zijn. Hieronder leest u over verschillende plantenbakken; voor binnen en buitengebruik, verlicht plantenbakken en plantenbakken speciaal voor het balkon.

Plantenbakken voor binnen

Plantenbakken zijn bij voorkeur van waterdicht materiaal zoals kunststof. Wanneer u een mooie plantenbak in het kozijn zet wilt u niet dat deze gaat lekken. Om eventueel vocht op te vangen kunt u gebruik maken van een plantenbak schotel, deze zet u onder de bak en het eventuele vocht wordt zo opgevangen. Plantenbakken zijn er tegenwoordig in allerlei kleuren; maar wanneer u niet die plantenbak kan vinden die past bij uw inrichting kunt u kiezen voor een aardewerk pot die u zelf beschildert. In dit laatste geval moet u wel een plantenbak schotel onder de bak zetten om weglekkend vocht op te vangen.

Lichtgevende plantenbak

Sinds 2003 kennen wij in Nederland de grote, lichtgevende plantenbakken; ze zijn in ieder geval groot genoeg om flinke tuinplanten in te zetten. Deze plantenbakken worden gevoerd door BLOOM! en Groove Garden en zijn tgeschikt voor vrijwel iedere tuin.

Regenpijp bloembakken

U wilt de muur opfleuren met een paar planten en u beschikt over een regenpijp? Mooi, de regenpijp leent zich uitstekend om speciale plantenbakken aan op te hangen. Een aantal fabrikanten bieden speciale kliksystemen om u bak aan de regenpijp op te hangen.

Plantenbak voor aan de muur of balkon

Uw balkon vraagt om planten; en de meeste fabrikanten zijn hierop ingesprongen met speciale balkon plantenbakken. Deze bakken hebben een inkeping in het midden aan de onderkant van de bak en kunnen op deze manier gemakkelijk op de rand van het balkon worde bevestigd.

Kalkaanslag om uw plantenbak, Waterschotels!

Wanneer er vocht uit uw plantenbak loopt kan dit kalkaanslag achterlaten rondom de pot. Om dit voorkomen kiest u voor een waterschotel. Overtollig water loopt op deze manier in de opvangschotel en wanneer de plant later dorst heeft kan hij het vocht zo weer opnemen. Deze waterschotels worden onder andere geleverd door Elho.

Plantenbakken in de winter

Plantenbakken kunnen in de winter gaan scheuren; zowel de plastic als de stenen uitvoeringen.

Vorstbestendige plantenbak

Wanneer een plantenbak vorstbestendig is zal dit aangegeven worden op de verpakking bij de aankoop.

Opbergen in de winter!

Wanneer uw plantenbak niet vorstbestendig is kunt u deze het beste binnen zetten in de winter, met plant en al wel te verstaan!

Te grote bak om op te bergen?

Wanneer het vriest zet de aarde in de plantenbak op waardoor deze kan barsten; u kunt dit voorkomen door tussen de wand van de plantenbak en de aarde bubbeltjesplastic te plaatsen. Hiermee vangt u de druk op en voorkomt u barsten van de plantenbak.