Parasolmerken

Een goed parasolmerk biedt uitgebreide keuze in framematerialen en doekmateriaal. De meest voorkomende materialen zijn hout en aluminium waarbij aluminium het geschiktst is voor grotere parasols omdat het relatief licht materiaal is. Sommige parasolmerken hebben ook andere tuinmeubelen in hun assortiment; op deze manier bent u in staat om al uw tuinmeubelen op elkaar af te stemmen.

Borek parasols

Borek is een Nederlands bedrijf uit Oisterwijk en heeft een team van hoogwaardige ontwerpers tot haar beschikking om de Borek tuinmeubelen te ontwerpen; Eric Kuster, Marcel Wolterinck en Maarten Olden hebben allen bijgedragen aan de herkenbaarheid van de Borek tuinmeubelen. Zijn de Borek parasols hiermee alleen maar designervoorwerpen? Zeker niet, de parasol lijn van Borek is heel functioneel ingedeeld; hout, aluminium, staal en vrijhangend (zweefparasols).

De houten parasols van Borek zijn vooral chique; dat komt door het gebruik van hout en de verscheidene kleuren in het Borek assortiment. Alle houten parasols van Borek zijn voorzien van een katrolsysteem.

Glatz parasols

Glatz biedt bescherming tegen zon uitgevoerd in Zwitserse kwaliteit en dat sinds 1895. In het assortiment bevinden zicht houtstokparasols, zweefparasols (vrijhangende parasols) en gewone aluminium parasols. Bij Glatz houdt de keuze niet op bij het frame; maar liefst vier soorten doek staan tot de beschikking om uw parasol mee te bekleden. Stof klasse 1 heeft de laagste kleurechtheid en de laagste gewichtsklasse. Klasse 5 heeft de grootste kleurechtheid en blijft maar liefst 700 dagen kleurvast bij voortdurende zonneschijn. Als u dit uitzet tegen het aantal zonnedagen per jaar en u heeft een idee hoe lang uw Glatz parasol zijn kleur behoudt. Alle parasoldoeken van Glatzt bieden 100% UV-straling bescherming (UPF50+).

Hartman parasols

Hartman is al vele jaren vast bestandsdeel in menig Nederlands tuin. Hartman is fabrikant van tuinmeubelen met hoofdkantoor in Enschede. Hartman heeft een redelijk beperkt aanbod aan parasols; de belangrijkste soorten parasols zijn echter wel in het Hartman aanbod te vinden; de zweefparasols en de aluminium middenstok parasols.

Madison parasols

Madison is vooral bekend van haar (op maat gemaakte) tuinkussens. Het Almelose bedrijf heeft echter ook een collectie met kleurige parasols bestaande uit aluminium middenstok parasols en aluminium hangparasols (zweefparasols). Zoals gezegd zijn de parasols in vele, fleurige kleuren leverbaar.

4-Seasons parasols

4-Seasons is een fabrikant van buitenmeubelen. Gevestigd in Beuningen heeft het bedrijf twee fabrieken op Indonesië waar de productie plaatsvindt. Doordat het assortiment van 4-Seasons zo groot is bent u in staat om de kleuren en het ontwerp van uw parasol gemakkelijk aan te laten sluiten bij uw andere 4-Seasons tuinmeubelen.

Umbrosa parasols

Umbrosa is een Belgische fabrikant van innovatieve zonwerende oplossingen. De parasols van Umbrosa zien er net altijd even wat anders uit dan de parasols van de concurrentie. De Umbrosa parasol collectie is opgedeeld in vier lijnen: Paraflex, Ingenua, Eclipse en Spectra.

De Paraflex is een uniek parasolsysteem waarbij voet en stok ontbreekt; middels telescopische armen bevestigt u de Paraflex aan de muur. Het mooie van Paraflex is dat u de armen middels een scharniersysteem zo kunt draaien en buigen dat uw parasol precies de gewenste hoek maakt; u geniet zo altijd van de zon én de schaduw. Als u wilt is de Paraflex gewoon in de grond te verankeren middels een betonanker of ronde steun.

Ingenua zijn "schaduwzeilen". Deze parsols hebben wat weg van grote vliegers die over uw tuin of terras gespannen worden en zo een groot schaduwoppervlak creëren; de zeilen zijn verkrijgbaar als driehoeken, vierkanten, rechthoeken of vijfhoeken. Om deze zeilen te monteren zijn speciale palen nodig maar u kunt ze ook monteren aan de gevel of aan andere palen of bomen bevestigen.

De Eclipse is een design zweefparasol van de hand van de Brusselse NG architecten. De Eclipse moet vooral als ontwerpstatement gezien worden; de praktische inzetbaarheid is redelijk beperkt omdat het doekoppervlak relatief klein is.

Spectra is het antwoord van Umbrosa op de gebruikelijk aluminium zweefparasols. Ontworpen door de architecten van Bundl samen met Dirk Wynants is de Spectra gemakkelijk aan uw wensen aan te passen; qua hoogte, hellingshoek van het doek en natuurlijk betreft kleur. De Spectra is in twee doorsnede afmetingen verkrijgbaar: 250 centimeter en 300 centimeter.