Parasol

Tuinparasols

Een parasol beschermt tegen zon, wind en regen en is daarmee het ideale "tuingereedschap" om uw verblijf in de tuin nog aangenamer te maken. Een goede parasol is gemaakt van weersbestendig doek, is gemakkelijk in en uit te klappen of draaien, gemakkelijk op te bergen en niet onbelangrijk: hij is voorzien van een stevige mooie parasolvoet die ook bij sterke wind blijft staan. Hoewel parasolverlichting en parasolverwarming vooral voorkomt bij de grote horecaparasols kunt u een dergelijk model natuurlijk voor de tuin aanschaffen mits u over de ruimte beschikt in uw tuin! Sommige parasols beschikken ook over wering van UV stralen zodat u de gehele dag door veilig buiten kunt zitten. De belangrijkste functie van de parasol is zonwering. Naast zonwering zijn er meer punten waar op u zou moeten letten bij de keuze van een parasol.

Horecaparasols

Parasols kunnen voorzien worden van parasolverlichting zodat u 's avonds onder de parasol voldoende licht blijft houden. Wordt het wat kouder op het terras? Parasolverwarming biedt dan uitkomst. Deze verwarming wordt vooral bij de grote horecaparasols toegepast; een speciale terrasverwarmer is dan onder het parasol ingebouwd. Eén van de meestvoorkomende type horecaparasols is de zwevende parasol; hierbij hangt de parasol als het ware aan een soort takel. Dit parasolsysteem heeft als voordeel dat het zo min mogelijk ruimte inneemt op het terras of in de tuin waardoor er ruimte overblijft voor zitplekken.

Prijzen van Parasols

De eenvoudigste parasols zijn die met een middenstandaard en zijn vanaf ongeveer 20 Euro verkrijgbaar, verwacht u daarbij geen grote of stevige parasol. De zweefparasols (zwevende parasol) zijn vaak de duurdere modellen en beginnen ongeveer bij 150 Euro daarna loopt de prijs afhankelijk van het aantal m2 op. Wij kiest voor een speciale parasolconstructie is ook meer kwijt omdat het hier vaak om maatwerk gaat; hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan parasols die aan de muur worden bevestigd.

Welke parasol is geschikt voor mij?

Aandachtspunten zijn:

  • Hoe groot is uw terras? Aantal M2
  • Wilt u de parasol kunnen verplaatsen? Grondanker of niet
  • Hoeveel wind staat er normaalgesproken
  • Open en sluitgemak
  • Kleurvastheid en UV werende eigenschappen doek
  • Mogelijkheid tot aanbrengen van verlichting en verwarming
  • Framemateriaal
  • Doekmateriaal