Buitenkeuken kopen?

Hoe kies ik een buitenkeuken?

Opbergruimte

U heeft ervoor gekozen om buiten te koken, u wilt dan ook zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen en niet steeds het huis in te hoeven lopen om nieuwe voorraad aan te slepen. Kies dus voor voldoende opbergruimte. De benodigde ruimte is afhankelijk van het aantal mensen waarvoor u kookt; hoe groter de groep hoe meer opbergkasten u nodig heeft in uw buitenkeuken. Zorg er voor dat de butienkeuken altijd droog staat, bijvoorbeeld onder een terrasoverkapping. natuurlijk kan de buitenkeuken ook worden opgeruimd in de schuur of garage, indien er daar weinig plaats voor is, kan een terrasoverkapping een goed alternatief bieden.

Materiaalkeuze?

Wanneer uw buitenkeuken altijd buiten staat moet deze van weersbestendige materialen gemaakt zijn. Natuurlijk is het verstandig om uw buitenkeuken met een hoes af te dekken tegen weersinvloeden maar optrekkend vocht zal alsnog zijn werk doen! Zo ziet RVS (roestvrijstaal) er aantrekkelijk uit maar u moet zich afvragen of uw buitenkeuken na verloop van tijd ook zo netjes blijft. De meeste buitenkeukens zijn echter een combinatie van emaillen en staal.

Inbouw of verplaatsbaar?

Wanneer de buitenkeuken altijd op dezelfde plaats staat is inbouw een optie. De grote merken in buitenkeukens bieden vaak ook losse brandereenheden die zo op of tussen reeds bestaande kasten ingebouwd kunnen worden.

inbouw buitenkeuken verplaatsbare buitenkeuken

Aantal branders?

Hoe groter de groep waarmee u barbecuet des te groter het aantal branders dat uw barbecue nodig heeft. Voor indirect grillen waarbij u uw vlees op een deel van de barbecue kan roosteren en op een ander deel kan garen heeft u minstens twee branders nodig. U kunt dan één brander uit zetten, of op een laag pitje, en de andere brander op de hoogste stand.

Hoeveel kW?

De hoeveelheid energie die een brander kan produceren bij de verbranding (gemeten in kW) geeft aan hoe gemakkelijk de barbecue uw vlees gaart. Maar de hoeveelheid geproduceerde energie alleen zegt niet alles; vaak zijn zwaardere (=goed geïsoleerde) barbecues beter in staat om de warmte goed vast te houden dan de lichtgewicht modellen. Daarbij springen infrarood branders efficiënter met brandstof om dan andere soorten barbecues.

Indirect grillen met een buitenkeuken

Zoals in het artikel over barbecue tips voor perfect vlees staat aangegeven is de indirecte manier van verhitten een belangrijke grilmethode omdat veel producten te snel zouden aanbranden wanneer u ze boven direct vuur verhit.

Indirect grillen op gas methode 1

Indirect grillen met een gasbuitenkeuken is vooral een kwestie van draaien aan de knoppen. De hoogte van de vlammen van de brander kunnen geregeld worden, door de ene brander op een hogere stand te zetten en de andere brander uit te laten. Vervolgens legt u uw vlees, groente of vis boven het gedeelte van de barbecue waar de brander niet brandt. Bij drie of meer branders zet u de buitenste branders aan, de middelste branders laat u uit staan, dit is waar u het vlees gaart.

Indirect grillen op gas methode 2

Een andere mogelijkheid om indirect te grillen is door een pan of opvangbak op het rooster boven het vuur te zetten. Het vlees plaatsen we vervolgens op een standaard zodat het los komt te staan van de pan / opvangbak.