Barbecue Tips voor perfecte vis

Vis valt snel uit elkaar en na het grillen houd je nog maar weinig vis over. Het zijn veelgehoorde argumenten om maar geen vis op de barbecue "te gooien". Maar vis op de barbecue kan heerlijk zijn en het voordeel is dat barbecueën van vis snel gaat, uw vismaaltje staat dus in een handomdraai klaar, handig als u veel eters krijgt!

Zorg voor verse vis

Wanneer u een hele vis koopt herkent u een verse vis aan de ogen; deze moeten helder zijn. Daarnaast heeft verse vis nog niet de sterke vislucht die we vaak met vis associëren.

Verse vis op de barbecue

Marineren & kruiden: niet te veel!

Gebruik niet teveel kruiden op uw vis; vooral met de zout kunt u het best rustig aan doen. Marineren van de vis neemt de nodige tijd in; u maakt een marinade waarin u de vis in een afgesloten bak ongeveer acht uur lang laat staan.

Zorg dat de vis niet gaat plakken aan het rooster

Hier zorgt u voor door het rooster met olie in te smeren of de vis zelf met voldoende olie in te vetten.

Draai de vis zo min mogelijk

Vooral bij visfilets is dit belangrijk omdat deze sneller uit elkaar vallen. Het omdraaien moet gebeuren met voorzichtigheid. Bij een hele vis gebruikt u twee grote spatels die u voorzichtig onder de vis schuift; zo zal de vis zo min mogelijk aan het rooster blijven plakken.

Zorg voor even grote stukken vis

Wanneer u een gehele vis of grote stukken vis barbecuet voorkom dan dat dunne delen van de vis eerder gegrild zijn dan de dikke stukken. Snij de vis zo dat alle stukken even groot en vooral even dik zijn. Bij grote stukken vis kunt u het best een schijfje citroen toevoegen, dat laat ruimte voor de warmte om overal bij de vis te komen en geeft een lekkere smaak.

zalm en vis op de barbecue gambas op de barbecue