Houtskoolbarbecue

Voordelen in het kort:

  • Geur van de kooltjes
  • Smaak van het vlees
  • Geen stopcontact nodig

Nadelen in het kort:

  • Komt langzaam op gang
  • Rookontwikkeling / vrijkomen schadelijke stoffen
  • Meer schoonmaakwerk

Aankooptips:

  • Kies voor een barbecue waarmee indirect grillen mogelijk is (gezonder!)

Barbecueën op houtskool is voor veel mensen dé manier om hun vlees voor te bereiden. Zoals vaak het geval is gaat het hier om smaak; vlees dat op een houtskool bbq is bereid smaakt anders dan vlees van een elektrische barbecue. Tegelijkertijd zorgt de directe vorm van verhitting bij de verbranding van houtskool of briketten voor het vrijkomen van allerlei kankerverwekkende stoffen. De uitstoot van deze giftige stoffen laat zich beperken door de bereidingstijd te verkorten (bijvoorbeeld door het vlees voor te garen) of door het vlees niet direct boven de vlammen te leggen het zogenaamde "indirecte grillen". Lees hier meer over gezond barbecueën. Meer informatie over houtskool barbecues leest u op onze Barbecue merken pagina.