Elektrische barbecue

Voordelen in het kort:

  • Sneller op temperatuur
  • Gezonder dan houtskoolbarbecue
  • Binnen te gebruiken
  • Gemakkelijker bereiding van het vlees
  • Goedkope manier van barbecueën
  • Relatief veilig door afwezigheid van openvuur

Nadelen in het kort:

  • Ontbreken van typische houtskoolsmaak (dit kan ondervangen worden!)

Aankooptips:

  • Kies voor een gesloten elektrische barbecue (zodat indirect grillen mogelijk is)
  • Kies voor voldoende vermogen (wattage)

De elektrische barbecue lijkt in veel opzichten een ideale manier van barbecueën. Het bereiden van vleesspiezen op een houtskoolbarbecue vereist de nodige vaardigheid; bij een elektrische barbecue is dit niet het geval: het draaien aan een thermostaat is voldoende om de temperatuur zo nodig aan te passen. Indirect garen van het vlees is alleen mogelijk bij een gesloten barbecue (het kan dus niet bij de zogenaamde grill-platen). Sommige elektrische barbecues beschikken over systemen waarbij druipend vet wordt opgevangen en niet op de verwarmingselementen terechtkomt (zoals het Flavorizer systeem van Weber). Hiermee wordt de ontwikkeling van giftige rook tegengegaan. Wil je alsnog de geur en smaak van houtskool aan het vlees hebben? Neem dan wat rookhout, verpak het in aluminium en leg het aan de zijkant op het rooster.